Flow-festival :een midzomer polyfonie feest in Oostende ! Het programma is uit !

Het Flow-festival van 21 en 22 juni in Oostende toont aan dat de polyfonie uit de renaissance springlevend is. Het Flow-festival zet de polyfonie in alle aspecten in de kijker en legt verbanden met beeldende kunst, literatuur, architectuur en gastronomie…. 4 concerten, twee lezingen, filmvertoningen en gezellig genieten!

Prélude op 21 juni

We starten met een muzikaal diner op 21 juni : Dionysos Now! brengt een polyfonie menu in een unieke setting, Willem Hiele puzzelt nadien een gastronomisch meerstemmig menu bij elkaar. Reservatie : info@willemhiele.be

Zaterdag 22 juni

Concert #1 Pure Polyfonie

Na de opening van het festival en de verwelkoming door artistiek leider Tore Tom Denys brengt Dionysos Now! een fragiel ochtendconcert met pure meerstemmige muziek: 8 unieke a capella mannenstemmen klinken in de inkomhal van het prachtige Kursaal van architect Leon Stynen.

Na het concert neemt erfgoedspecialiste Els Degryse je mee op een rondgang door deze Strandtempel, waarbij ze uitleg geeft bij de kunstwerken die er in verschuilen.

Concert #2 ‘Hope’ – Graces & Voices

Vijf intrigerende vrouwenstemmen zingen Gregoriaanse muziek in de puurheid van de inkomhal van het Kursaal, een ideale tegengewicht tegenover de mannen van het eerste concert! “Hope” brengt een andere kijk op meerstemmige muziek.

Aperitiefgesprek

Wil je meer uitleg over de muziek en de uitvoerders? Wees dan nadien van harte welkom op de apertiefontmoeting van Tore Tom Denys in de Panoramazaal van De Grote Post: Tore gaat er in gesprek met de dames van Graces en Voices. Hj praat ook met Honoré d’O, wiens Mariabeeld een inspiratie was voor de cover van de Adriano 1 vinyl. En Inge Braeckman brengt poëzie : een gedicht dat ze zelf schreef toen ze naar polyfonie muziek luisterde op een festival in Italië. Het gedicht werd daarna vertaald in het Italiaans en inspireerde Iskander Moens om er een nieuwe polyfone compositie mee te maken. Inge leest “Guarda, Ascolta” voor ! In het avondgesprek vervolgt Iskander Moon met zijn interpretatie ervan.

De gesprekken zijn gratis toegankelijk op vertoon van een ticket van één van de FLOW-concerten!

Concert #3 ‘Adriaen Willaert, Echoes of a Genius’

Een recital-concert: Dionysos Now! zingt en artistiek leider Tore Tom Denys vertelt: wie was Adriaen Willaert? Waarom was hij zo bekend en tegelijkertijd nadien vergeten? Welk muziek componeerde hij? Hoe kwam hij aan die topjob als Kapelmeester van de San Marco Basiliek in Venetië?…

Wil je nadien nog nagenieten? Tore Tom Denys nodigt opnieuw praatgasten uit in de Panoramazaal van De Grote Post : Willem Hiele, Iskander Moens, …

Na deze lezing kan je aanschuiven op het terras van Café du Parc aan de langste tafel met de befaamde bisque van sterrenchef Willem Hiele.

Concert #4 Polyphony & Beats ‘For your ears only!’

De apotheose van de dag is het concert in de Petrus en Pauluskerk met een ode aan de muziek van Adriaen Willaert. Het concert start met de 8 mannen van Dionysos Now! in verrassende combinaties en krijgt er muzikaal vuurwerk bovenop door de beats van Tsar B. Een voorsmaakje van deze verrassende combinatie ontdekt u in dit verslag van Focus WTV na de samenwerking tussen Dionysos Now! en Tsar B in Brugge vorige maand.

www.youtube.com

Bij het slotconcert werken we samen met de vzw Rien à voir, een organisatie die zich voor blinden en slechtzienden inzet met de focus op intens luisteren (en dus niet kijken) naar kwalitatief hoogstaande muziek.  Daarom start het concert laat en zal het in de duisternis zijn. Dit concert wordt mogelijk gemaakt dankzij de Nationale Loterij.

Boek nu je tickets !

Concert tickets :  www.degrotepost.be

4 hand dinner : info@willemhiele.be

De langste tafel : shannah@cafeduparc.be

In de inkomhal van De Grote Post kan je gratis en doorlopend filmfragmenten zien over het leven en werk van Adriaen Willaert.

Er zal ook een Dionysos Now! shop zijn waar alle CD’s en LP’s te koop zijn en waar u terecht kan voor meer info over volgende concerten en nieuwe projecten.

Graag tot dan !

Tore Tom Denys

0
    0
    Uw mandje
    Uw winkelwagen is leegTerug naar Shop